sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Vinkkejä parvekkeelle

Kun asuu vuokralla, ei viitsi investoida älyttömästi sisustamiseen saadakseen parvekkeesta viihtyisän. Mietin pitkään, mitä tehdä parvekkeelle. Päädyin lopulta ostamaan Ikean puulaatat parvekkeelle, hintaa tuli noin 2m * 2m alueelle 129€. Paloista sai sahattua sopivan kokoisia. Vaikeuksia aiheutti kuitenkin parvekkeen muoto, jossa parvekkeen reunaa kiertää kouru Kourussa on myös vesiputki, jota pitkin ilmeisesti kattovedet kulkevat parvekkeen ohi, joten laattojen leikkaaminen aiheutti haasteita. Päätin täyttää kourun pienillä kivillä. Kivet kun eivät maksa mitään. Samalla vesi pääsee valumaan kivien välistä kourua pitkin ulos parvekkeelta.

Plantagen myi myös kesällä yrttejä, kuten minttua, oreganoa, basilikaa jne. eurolla tai parilla. Muutama tuoksuva yrtti alumiiniruukussa tuo sekä tuoksua parvekkeelle että näyttää hyvältä.

Syksyn tullen parvekkeelle voi tuoda myös kynttilöitä. Iittalan eri väriset tuikut näyttävät ihanilta syysillan loisteessa. Jos budjetti ei veny tuikkujen hankintaa, kauniita tuikkuja voi myös rakentaa elintarvikelasista, ts. keräämällä muutaman oliivipurkin. Pilttipurkit ovat valmiiksi mukavan muotoisia. Myös Ikean edulliset perusjuomalasit sopivat tarkoitukseen.

1 kommentti:

  1. Tunnelmallisia valokuvia ja kauniita ideoita. Itse olen ajatellut juurikin samaa käytäntöä lattiaan, puulaatat & kivet.

    Kynttilät on aina paikallaan parvekkeella, mutta pilttipurkit ovat kyllä vaarallisia tuikkukippoina. :)

    VastaaPoista