lauantai 10. tammikuuta 2009

Eteisen sisustaminen edullisesti

Eteisen MakeOver


Aiemmassa asunnossani ei ollut tuulikomeroa, eikä edes väliovea. Nautin suunnattomasti siitä, että tuulikomero on olemassa ja tuulikomeron sisustamisesta. Tarkoituksenani on hyödyntää jokainen sentti, joka komerosta löytyy, jotta muualle asuntoon jää enemmän tilaa käyttöön.

Asuntoon muuttaessani eteisessä oli kummallinen hyllytaso, jonka alla on kolme naulakkoa, joissa kussakin on kolme naulaa. Tuulikomeron jälkeen asunnossa on vielä naulakko, joten ajattelin, että tuulikomeroa ei viitsi täyttää takeilla. Nauloihin jäi siis roikkumaan käsilaukut ja reput.Tuulikomero suorastaan huusi kenkäkaappia. Halusin hyvän, joten ostin Askon Rock-lipaston, joka on muutoin oikein esteettinen ja kiva, mutta en suosittele sitä sellaisille, jonka avokin kengännumero lähentelee 43 tai enemmän. Omia kenkiäni minulla menee yhteen hyllyyn 3 paria, mutta avokilla kahdet ja tiukasti. Jos haluaa tinkiä budjetista, niin Ikeasta saa suurinpiirtein samaa muovilla ja puulla.


Kenkähyllyn päällä minulla on muutama Ikeasta ostettu valkoinen kukkaruukku. Nämä olen täyttänyt kolikoilla, avaimilla ja muilla pikkutavaroilla, joita usein tarvitsee eteisessä.

Eteisen matosta joudun tinkimään. Olisin halunnut Stockmannilta vaaleanruskean "kaislamaton", mutta koska se maksoi 55€/m, minun oli pakko tyytyä perus Etola-tavaraan, eli harmaaseen märkämattoon. Kaksi metria sitä maksoi kympin. Sisustaminen on mahdollista myös pikkurahalla. No, ehkä joskus vielä palaan tuohon Stokkan mattoon...

Hattuhylly löytyy myös nk. isommasta eteisestä, joten hyllyn päällä olevan tilan hyödynnän myös kenkiin, niitä kun on enemmän kuin se avokin 4 paria ja omat 6. Anttilassa myytiin Bigso, box of Sweden laatikoista, joihin mahtuu mukavasti kenkäpari, myös kokoa 43. Näillä ajattelin täyttää "hattuhyllyn" ja muualle tulee taas tilaa. Jotta näistä saisi jotain irti ja voisi mainita sanan sisustus eteisen yhteydessä, niin ajattelin otta kengistä kuvat, mustavalkoiset, ja liimata laatikon kylkeen, mikä kenkäpari sisällä odottaa. Säästyypä ainakin etsinnältä ja ehkä niistä tulee kivannäköiset. Kerron myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Hyviä vinkkejä sinulla. Perheeseemme kuuluu viisi henkilöä (2 aikuista + 3 lasta). Asumme 80 neliön kerrostaloasunnossa, joten pienen tilan sisustusvinkit ovat erittäin tervetulleita. Varasin jo kirjastosta muutaman suositelemasi sisustuskirjan eli pienellä budjetilla mennään :-).

    VastaaPoista