lauantai 17. tammikuuta 2009

pienen asunnon sisustaminen

Pienen asunnon sisustaminen

Tässä muutamia hyviä tuotteita, klassikoita ja uutuuksia pieniin koteihin, eritysesti opiskelijakoteihin.

Olohuone

vuoderahiPieneenkin asuntoon saa vieraille yöpymispaikat, kun miettii etukäteen huonekaluvalinnat. Pienessä asunnossa sohva toimii usein varavuoteena joko siten, että se on riittävän pitkä, jotta siihen mahtuu nukkumaan tai siten, että se on samalla vuode, vuodesohva siis. Jos sohvalla tulee istututa kovastikin, vuodesohva ei välttämättä ole paras ratkaisu, varsinkaan, jos ei aio investoida kovasti, sillä halvimmat vuodesohvat eivät kestä kauan.

Vuodesohva ei onneksi ole ainoa vaihtoehto yöpyjille pienessä asunnossa, vaan tarjolla on muitakin ratkaisuita, kuten esimerkiksi vuodetuolit ja vuoderahit. Kun hankkii esimerkiksi vuodetuolin ja muutaman rahin, saa yksiöön yövytettyä parhaimmillaan neljäkin yllätysvierasta.


Raheja on moneen lähtöön. Sotka ja Anttila myyvät taiteltavia raheja noin 59 eurolla. Näihin voi ommella tai teettää itse päälliset, jotka sopivat muuhun sisustukseen. Kun rahaa laittaa vähän enemmän huonekaluihin, saa kokonaisuudesta hienon, myös sisustuksen kannalta.

Esimerkiksi rahi toimii myös kauniina sisustuselementtinä olohuoneen pöytänä tai eteisen jakkarana. Rahin sisältä löytyy säilytystilaa vaikkapa DVD-elokuville tai CD-levyille. Rahin tai jalkatuolin sisällä voi myös säilyttää vaikkapa vuodevaatteita. Olohuoneen pöytä voi pitää sisällään myös säilytystilaa.

Vuodesohva, vuodetuoli vai vuoderahi?

Jos pystyt investoimaan kunnolla, suosittelen ehdottomasti vuodetuoleja, sillä ne antavat enemmän vaihtoehtoja. Vuodesohvassahan nukutetaan perinteisesti pariskuntia :), vuodetuoleissa on enemmän yksityisyyttä.


Vuoderahit ovat hinta-laatu-suhteeltaan parhaita, varsinkin, jos yövieraita käy harvemmin. Jos budjetti on mini, niin kannattaa ostaa ensin muutama vuoderahi (vaikkapa niitä 59€/ kpl) ja aloittaa säästäminen vuodetuolia tai laadukkaampaa rahia varten. Pienessä asunnossa myös sohvatyynyiksi kannattaa valita tyynyt, jotka toimivat vierastyynyinä tyynyliinan kanssa.



Keittiö

Keittiön huonekalut voivat olla monikäyttöisiä. Esimerkiksi pöydän on hyvä olla jatkettava, jotta tarvittaessa paikkoja löytyy isommallekin porukalle. Mikäli tilaa on vähän enemmän, on hyvä hankkia sivupöytä, joka toimii jatkettavana pöytänä tai vaikkapa säilytyshyllynä.

Keittiössä on hyvä olla astiat, jotka toimivat monessa roolissa ja toimivat myös sisustamisessa. Esimerkiksi Arabian 24h astiasto käy aamupalasta päivälliseen. Tonfiskillä on kätevä kiva sokerikko/kermakko, joka ei vie tilaa. Nexetin maahantuoma silikoninen vuoka menee mukavasti kasaan, eikä vie paljon tilaa. Sitä voi jopa säilyttää uunin "peltilaatikossa".




Eteinen

Pieneen eteiseen soveltuvia tuotteita, joilla on monta tarkoitusta.


4 kommenttia:

  1. Hei,

    Kiva blogi sulla, oon itsekin opiskelija joten pienen tilan sisustusvinkeille on käyttöä :) Mistä löysit ylimmän kuvan rahin joka muuntuu vuoteeksi? Oon yrittänyt googlata rahia ja vuodetta tai sänkyä , mutta en ole vielä onnistunut löytämään...

    Ilona

    VastaaPoista
  2. Askosta, tässä linkki, Metro-rahi oikealla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedoista! Olin käynyt Askon sivuilla mutten ollut huomannut tätä rahia aikaisemmin. Kiva kun se on suomalainenkin, kauniin ulkomuodon lisäksi, tosin hintaa varten pitää vähän aikaa säästää :)

    Ilona

    VastaaPoista
  4. Kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä. Laitan sivusi kirjanmerkkeihin. Ennen tämän lukemista en ollut tullut ajatelleeksikaan pikkukotiini esim. vuoderahia.

    VastaaPoista